Tävling Sundsvalls Ridklubb Steinhauser

Idag var det då dags för tävling för Steini. Jag har fortsatt rida Msv C och Msv B då han har så mycket energi och behöver spänna av en klass. I Timrå så funkade det väldigt bra.

Inför Msv C vart han väldigt laddad och spänd då det var en lös häst på tävlingsplatsen, men han va ju väldigt fin när han spände upp sig.. haha. Kanske inte bästa uppladdningen men alla sådana moment som kan hända på en tävlingsplats behöver han utsättas för. Han var väldigt spänd inne på banan, det han gjorde bra gjorde han väldigt bra, men därefter blev det en hel del missar. Efter den ökade galoppen valde jag att utgå.

Inför nästa klass var han mycket bättre redan på framridningen, mer avspänd. Inne på banan flöt allt på väldigt fint, han blir fortfarande lite stark och spänd i galoppen men tror det känns mer än det syns. En jämn stabil ritt på 68,6% gav oss en 2a placering i klassen. Härligt med en snabb revansch!

Nu har Steini inte varit ute på några månader men det är tydligt att han behöver träna på att tävla. Tänk den dagen han går som han går hemma, vi har just nu ändå en hög lägsta nivå.

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0