Mål inför helgens tävlingar

Som jag sagt tidigare jobbar jag väldigt mycket mot olika mål. Det kan vara kort- och långsiktiga, och mål på olika sätt. Detta är något jag utvecklat och jobbat mycket mer med sedan jag var med i Ryttarutveckling. 

Inför varje tävling har jag en bok där jag skriver upp tre mål, för att kunna plocka ner ritten i olika delar och ta med mig något som jag gjorde bra, även om man kanske är besviken. Det enda vi kan påverka i slutändan är vår egna prestation. Jag brukar tänka att jag alltid tävlar mot mig själv, och att jag och hästen ska bli bättre och bättre för varje gång. Höjer vi alltid vår lägsta nivå kommer placeringar och chansen att klättra i klasser öka.

Resultatmål - här är det oftast rosettfladder som ligger i fokus. Jag vill alltid vinna när jag tävlar, men för att göra det rättvist för både mig och hästarna så måste man sätta realistiska mål, annars kommer det kännas som man ständigt jobbar i uppförsbacke tror jag. Oftast är mitt resultatmål placering, men det klart att jag ibland kan känna att just den klassen vill jag verkligen vinna.

Prestationsmål - här handlar det oftast om en viss procent. Ibland är det bara kvalgränsen, 62%, som jag vill uppnå. Ibland kanske man har någon "lägsta nivå" jag vill hålla. Dock här är ju alltid målet att förbättra sina egna personbästa.

Känslomål - det här är enligt mig det viktigaste. Jag strävar alltid efter en så harmonisk ritt som möjligt. Jag vill alltid ha en bra känsla genom hela ritten, lagom mycket framåt, lagom mycket stöd i handen och så vidare. Ibland finns det specifika känslomål med någon häst.

Här nedan ser ni målen inför helgens tävlingar i Timrå:

(null)

(null)


Ute på tur - aldrig sur

Idag har Salsa och Steini fått en välförtjänt vila medans jag och Danne har busat i skogen. Det är så bra underlag i skogen nu när allt det blöta torkat upp. Danne va på sitt allra bästa humör och va riktigt pigg och glad, gladaste 19-åringen jag vet i alla fall.

Den klassiska öronbilden ;)


Vecka 21

Startlistorna inför helgens tävlingar har kommit och jag är så taggad att åka på tävling igen. Jag vet redan nu att det kommer bli ett roligt meeting i Timrå då det är många härliga människor som vi kommer umgås med. Det gör så mycket. Såhär ser veckan ut för grabbarna.

Måndag
Danne skogen. Steini och Salsa vilar.

Tisdag
Danne, Steini och Salsa dressyr.

Onsdag
Danne skogen. Steini dressyr. Salsa vilar.

Torsdag
Danne vilar. Steini och Salsa programträning.

Fredag
Danne skogen. Steini rider på banan i Timrå. Salsa jogga hemma.

Lördag
Danne vilar. Steini tävlar Msv B:2 och FEI lagt prog Msv B. Salsa tävlar Msv C:1 och Msv B:2.

Söndag
Danne skogen. Steini tävlar Msv B:2 och FEI mästerskaps prog Msv B. Salsa tävlar Msv C:1 eller Msv B:2.

Bild från ifjol när jag och Steini red på banan i Timrå fredag kväll.


RSS 2.0