Tävling Sundsvalls Ridklubb Steinhauser

Idag var det då dags för tävling för Steini. Jag har fortsatt rida Msv C och Msv B då han har så mycket energi och behöver spänna av en klass. I Timrå så funkade det väldigt bra.

Inför Msv C vart han väldigt laddad och spänd då det var en lös häst på tävlingsplatsen, men han va ju väldigt fin när han spände upp sig.. haha. Kanske inte bästa uppladdningen men alla sådana moment som kan hända på en tävlingsplats behöver han utsättas för. Han var väldigt spänd inne på banan, det han gjorde bra gjorde han väldigt bra, men därefter blev det en hel del missar. Efter den ökade galoppen valde jag att utgå.

Inför nästa klass var han mycket bättre redan på framridningen, mer avspänd. Inne på banan flöt allt på väldigt fint, han blir fortfarande lite stark och spänd i galoppen men tror det känns mer än det syns. En jämn stabil ritt på 68,6% gav oss en 2a placering i klassen. Härligt med en snabb revansch!

Nu har Steini inte varit ute på några månader men det är tydligt att han behöver träna på att tävla. Tänk den dagen han går som han går hemma, vi har just nu ändå en hög lägsta nivå.

(null)

(null)

(null)


Hotellfrukost

Nu har vi varit hos Steini och morgonfodrat, promenerat och mockar. Nu är det dags för frukost. Hotellfrukost måste va det absolut bästa jag vet! Nästan så jag äter lite för mycket.. haha. 

Jag har skrivit ner mina mål för idag. Tänkte att ni ska få ta del av dem. Jag skriver alltid ner 3 stycken mål, för att kunna dela upp ritten och känna att det finns något positivt att hämta.

Prestationsmål: Över 65%
Resultatmål: Placering
Känslomål: Avslappnad, inte för på i galoppen, inte tittig

(null)


Det glamorösa hästlivet

Idag har jag roat mig med något som tillhör den mindre glamorösa delen av att äga häst men som ändå måste göras, mocka hage. Lika bra att börja och ta det i omgångar medans det tinar fram.

Red sedan Steini, fokuserade idag på tempoväxlingar i galoppen. Vi har fortfarande lite jobbbigt med piruetterna och den samlade galoppen men det går framåt hela tiden. Jag har även tagit hjälp av Arvid för att komma vidare i detta arbete, han är både snabbare och skickligare än mig, vilken tur för mig att han kan rida.

Salsa fick gå med kandar idag också. Han är väldigt fin i handen men det är svårt att våga rida honom fram till handen när han är så på, jag skulle önska mer stöd. Just nu joggar vi mest omkring, tror det blir lättare när jag kan börja rida lite mer. 

Han är väldigt fin att titta på!


RSS 2.0